85% wil gezonder eten!

Start ook een Maaltijdservice
22 november 2015
Grand café de Markt – Veenendaal
4 februari 2016
85% van de Nederlandse consumenten wil gezonder eten!

85% consumenten probeert vet, suiker, zout of E-nummers te vermijden De wil om gezonder te eten is bij veel Nederlanders aanwezig. 85% van de consumenten tracht voedingsstoffen als vet, suiker, zout of E-nummers waar mogelijk te vermijden. Consumenten hebben een handreiking middels de nieuwe Richtlijn Goede Voeding. Echter de praktijk blijkt weerbarstig. Zo laat het onderzoek zien dat bijna 12 miljoen Nederlanders onvoldoende groente of fruit eten.

Minder dan 1 op 10 heeft onvoorwaardelijk vertrouwen in voedseletiket
Consumenten kijken op een andere manier naar het kopen van ingrediënten en het koken van gerechten. Men is op zoek naar de bevestiging dat ze de goede keuzes maken. Zo vertrouwt ruim 10% van de respondenten de informatie op etiketten nooit en vindt ruim een kwart van de consumenten de informatie op voedingsetiketten onvoldoende.

Consumententechnologie versnelt revolutie in food
Consumententechnologie ondersteunt gezonde ambities van consumenten. Mobiel internet, social media en health tools maken consumenten ‘slimmer’ en de kennis over voeding beter vind-, deel- en meetbaar. Tools die consumenten in staat stellen makkelijker gezonde keuzes te maken.

Lees het volledige artikel (Bron; ING sectormanagement food, Amsterdam)

Comments are closed.