Glutenvrij eten ?

Gratis Marketing exposure via BookDinners
6 februari 2017
Leuke restaurant acties
16 mei 2018

Vermelding allergenen op menukaart.

Vanaf 1 januari 2015 zijn restaurateurs verplicht om gasten te informeren over de aanwezigheid van allergenen in de gerechten op de menukaart. Dit is een gevolg van de wetgeving vanuit de Europese Unie. Hier is bepaalt dat de ingredi├źnten die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken extra duidelijk vermeld moeten worden op het etiket en nu dus ook op de menukaarten.

Onderneem actie. Meldt uw allergie!

Fijn dat restaurateur allergenen vermelden op de menukaart maar.... is dat voldoende om te voorkomen dat gasten met een allergie geen allegische reactie krijgen?Kan je zomaar vertrouwen op de allergenen vermelding op de menukaart?
Wij denken van niet. Wij zijn er van overtuigd dat de gast er goed aan doet om zelf aan de kok te melden dat hij een bepaalde allergie heeft. De kok zal dit prettig vinden omdat hij/zij bewust rekening kan houden met uw allergie tijdens de bereiding van het desbetreffende gerecht.

Hebt u last van een allergie en wilt u online eten bestellen? Geen probleem!

Op onze bestelsite www.lekkerlatenkoken.nl zijn tal van restaurants te vinden waar u uw eten online kunt bestellen. Wanneer u uw bestelling online plaatst vragen we u als gast ook of er sprake is van allergie en welk gerecht genuttigd gaat worden door de gast met de allergie. De kok kan zo rekening houden met deze allergie en hij/zij zal bij voorkeur nog even telefonisch contact opnemen met de gast welke de bestelling online bij ons plaatste om aanvullende informatie uit te wisselen rondom de allergie en het gekozen gerecht.

Gasten met een voedselallergie kunnen dus met een gerust hart gebruik maken van onze online bestelservice!

Comments are closed.